Menü

Mutasd az összes cikket...

Műtrágyázással a nagyobb hozamért

Az egyenletes és nagy hozamot biztosító kultúrák egyik alapfeltétele a rendszeres és megfelelő minőségű-mennyiségű műtrágyázás. Ezért fontos, hogy jól válasszunk műtrágyaszórót és persze a saját munkánkat megkönnyítendő zsákemelőt is.

Műtrágyázás - de mivel?

Azt, hogy a műtrágyázás szükséges ma már mindenki tudja, azonban sokaknak kérdés, milyen eszközökkel is lehet a lehető legjobban elvégezni ez a munkát.

Régen sok időt és még több emberi erőt kellett felhasználni ahhoz, hogy az adott terület valóban meg legyen szórva.

Manapság elég, ha egy eszközt a traktorunk után kötünk.

Mi a Dönder műtrágyaszórókat ajánljuk!

Egyrészt a cég ismeri a gazdálkodók igényeit, és tudja, milyen sokféle talaj és gazdasági viszony mellett kell a műtrágyaszórónak helytállni. Folyamatosan nyomon követik a már eladásra került gépeket, a vásárlók elégedettségét többféle módon ellenőrzik és a megszerzett információkból a következő fejlesztéshez kapnak segítséget.

A Dönder műtrágyaszórók széles választékban hozzáférhetők!

Így a választásánál figyelembe vehetjük a gazdaságunk méreteit éppúgy, mint az erőgépeink teljesítményét, vagy az egyszerre kiszórni kívánt mennyiséget.

Az egyenletes szóráshoz vezető út

A táblánknak és gazdaságunknak megfelelő alap gép kiválasztása mellett, nagyban segítheti a munkát, ha a választható plusz felszereltségeket is átgondoljuk.

Ahhoz, hogy valóban egyenletesen szórt területünk legyen, befolyásoló tényező a műtrágyaszórónk felszereltsége, hiszen ez akár a kezelő tapasztalatlanságát is részben tudja korrigálni.

A Dönder műtrágyaszórók kaphatók például saválló kiömlő csonkkal, ami nem csak a gép élettartamát javítja, hanem megakadályozza a korrodált, megrongálódott csonkon keresztüli extra granulátum kiszóródását is.

Szintén az egyenletességet hivatott segíteni a táblaszél-szóró, így egyrészt nem szórunk át a szomszédba - tehát költséget csökkentünk, másrészt a mesgyehatáron is éppen olyan lesz a termésünk, mint a táblán többi részén.

Műtrágyaszóró választásánál tehát ne felejtse el átgondolni a következőket:

  • milyen nagyságú területet kell szórnunk, milyen a táblánk mérete
  • milyen alapfelszereltséggel rendelkezik a kiválasztott műtrágyaszóró
  • milyen plusz felszereltség választható még a műtrágyaszórónkhoz
  • milyenek a visszajelzések az adott gépről
  • milyen könnyű az alkatrészek cseréje
  • milyen az alkatrész ellátottság
  • van e szervizelési lehetőség
  • hogyan, milyen könnyen csatlakoztatható hozzá más eszköz
  • a beszerzési árat leszámítva milyen költségek merülhetnek fel, milyen ráfordítást igényelnek

Hatékony és termésátlag-növelő műtrágyaszórást kívánunk!