Megérkeztek az Agrokalina ANTOKS boronák!

Az Antoks forgóborona elengedhetetlen eszköz a talaj vetésre való előkészítéséhez, a talajkéreg megsemmisítésére, a magréteg víz-, -levegő és hőmérséklet viszonyainak javítására, a gyomok megsemmisítésére
 

A tavaszi vetés kezdetén új feladat vár a gazdákra: időben fel kell készíteni a talajt a növénytermesztésre. Különösen a talajnedvesség lezárására és a tömör talajkéreg elpusztítására van szükség. A gépeket a talaj felszíni lazítására és levegőztetésére, a gyommaradványok irtására is használják. A terméshozam a forgóborona minőségétől és az elvégzett munkától függ. Éppen ezért fontos az igazán megbízható berendezések használata és a talajkezelés szabályainak betartása.

Az egység működési elve:

A forgóborona egy nap alakú munkatestekkel ellátott technika, amelyek átmérője kb. 500 mm.

Amikor a traktor mozog a munkatestek forogni kezdenek; a munkatesten lévő fog több cm-rel besüllyed a talajba és tönkreteszi a tömörödött kérget, a munkatestek talajból való kilépése után egy kis rés jelenik meg a talajon, amely lehetővé teszi a levegő bejutását a talajba, a nitrogén a föld középső rétegébe kerül, amit ennek hatására a növények felszívnak. Így a borona javítja a talaj termékeny tulajdonságait és kedvező feltételeket teremt a növények növekedéséhez és fejlődéséhez. Egy ilyen talajban elegendő oxigén és nedvesség lesz, ahhoz, hogy a növények táplálkozhassanak és jó termést adjanak.

Felépítés:

  • A gép munkaelemei speciálisan kialakított fogakkal ellátott munkatestekből állnak. Ezeket a munkatesteket rugós támasztékokkal rögzítik a gépvázhoz.
  • A gépek tervezésének kiválósága és egyszerűsége, beleértve a kompozit anyagok felhasználását, biztosítja a gép megbízhatóságát és tartósságát. Minimális munkaigény a gép karbantartásához.
  • Az FKL-típusú csapágyegységek használata a munkadarabok felszereléséhez jelentősen csökkenti a gép üzemkész állapotának fenntartásához szükséges időt és erőfeszítést. A személyzet maximális biztonsága biztosított.
  • A borona munkaszélessége konfigurációtól függően változik, 3 és 9 méter között.
  • A gép beépített hidraulikus rendszerrel szállítási helyzetbe állítható

 

VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=cb7v1wFShKY

AJÁNLATKÉRÉS: https://www.traktor.hu/termekek/munkagepek/talajmuveles-gepei/borona