Kategóriák

Érdekli a gép ára?

Válassza ki a gépet, keresse meg a gépleírás alatt a Választható felszereltségek fület (nincs még minden gépnél ilyen lehetőség, de folyamatosan bővítjük!), ott válassza ki milyen opciókat szeretne még az alapfelszereltségen túl (egyszerre többet is választhat) és nyomja meg a piros színű Ajánlatkérés gombot!
Így mi pontosan arra a felszereltségű gépre tudunk árat adni Önnek! Pár napon belül kollégáink e-mailben küldik az ajánlatot.

Az erőgépekhez egy vagy két pótkocsi kapcsolható, melyekkel a távolsági szállítás üzemen belül vagy közúton is kivitelezhető.

A pótkocsik kéttengelyes, egytengelyes, egytengelyes tandem futóműves (a tengely vonalában elhelyezett tengelypáros) és emelve billentős kialakításúak lehetnek.

Az egytengelyes pótkocsik alapváltozatai csak traktorral vontathatók, és terhelhetőségük többnyire 10 tonna alatti. Vontatás közben a traktor nagy terhelésű vonóhorgára vagy speciális vonószerkezetére támaszkodik, így az erőgép nagyobb vonóerő kifejtésére képes. A kormányzás elmarad, így egyszerűbb szerkezetű, olcsóbb az egytengelyes szállítójármű. Azürítés történhet 1 vagy 3 irányba történhet.

A kéttengelyes pótkocsik teherbírása általában nem haladja meg a 8 tonnát, a megfelelő feltételek esetén 2 pótkocsi iegyidejű vontatása is lehetséges. A kéttengelyes pótkocsik többsége tehergépkocsival is vontatható.

Az egytengelyes tandem futóműves pótkocsi kialakításnál csökken a tengelyterhelés, illetve a talajnyomás, ugyanakkor a terepjáró képessége is nagymértékben javul.