Leírás

  Az egység működésének elve

  A forgó borona egy nap alakú kerekekkel ellátott technika, amelynek átmérője körülbelül 500 mm. A gép így működik:

  amikor a traktor mozog, a borona kerekei forogni kezdenek;
  a kerék foga néhány cm mélyen megy a talajba, és elpusztítja a tömörített kérget;
  miután a csuklós kerékrendszer elhagyja a talajt, egy kis rés jelenik meg a földön, amely lehetővé teszi a levegő behatolását a talajba;
  A nitrogén belép a föld középső rétegébe, amelyet végül a növények elnyelnek.
  Így a borona javítja a talaj termékeny tulajdonságait, és kedvező feltételeket teremt a növények növekedéséhez és fejlődéséhez. Az ilyen talaj elegendő oxigént és nedvességet biztosít ahhoz, hogy a növények táplálkozzanak és jó termést hozzanak.

  A TALAJKÉREG HATÉKONY LAZÍTÁSA

   

  Az Antoks borona forgó munkatestekkel hatékonyan elpusztítja a talajkérget, amely a nedvesség és a nap hatására alakul ki. Így megakadályozza a kapilláris hatást, és a talaj szellőztethető. Elősegíti a talajművelést, laza föld jön létre (megakadályozza a párolgást). A legjobb eredmény elérése érdekében eső után a lehető leghamarabb ki kell mennie a terepre.

  Karbantartást nem igénylő, zárt típusú csapágyegységek a világ legjobb gyártóitól.

   

  Az importált zárt típusú csapágyak, nem igényelnek karbantartást és hosszabb élettartammal rendelkeznek, ami ideális még a nagy mezőgazdasági üzemek számára is.

   

  15 FOG EGY MUNKATESTEN

   

  Forgóboronánknak 15 foga van egy munkatesten, amely két csavarral van rögzítve, ami lehetővé teszi a gyors cserét, még a terepen is.

  Minden fog csúcs alakú, lapított, a vége hegyes.

  Amikor lapos része a munkatestnek elhagyja a talajt, mikrorobbanást hajt végre, meglazítja a felső kérget és kihúzza a gyomnövényt a fehér szál szakaszában.

  PERSELY KOMPOZIT ANYAGOKBÓL

  A kompozit anyagok használata biztosítja az egység megbízhatóságát és tartósságát. A perselyek TEKRONE kompozit anyagból készülnek.

  A nagy szilárdságú TEKRONE-t® nem lehet túlbecsülni ott, ahol alacsony súrlódásra, valamint nagy szennyeződéssel, porral és csiszolószemcsékkel szembeni ellenállásra van szükség. Az önkenés tulajdonságával rendelkező anyag tökéletesen megnyilvánul az úgynevezett "száraz csúszás" alkalmazásában, ahol példaértékű módon kölcsönhatásba lép az acéllal, rézzel és más anyagokkal.

  A TEKRONE® egy nagy szilárdságú kompozit anyag, amely a hőre lágyuló műanyagokhoz, a legújabb generációs anyagokhoz kapcsolódik. A TEKRONE® kiváló tulajdonságokkal és egyedi képességekkel rendelkezik. Először is nagy ütésállóság, amelyet még alacsony hőmérsékleti viszonyok hatására sem veszít el.

  A forradalmi anyag figyelemre méltó tulajdonságai itt nem érnek véget! A másik a nagyon magas kopásállóság. Még az acél is kétszer rosszabb ebben a paraméterben!

  FORGÓTÁRCSÁK

   

  — Az Agrokalina által kifejlesztett speciális alakú rotortárcsák.

   

  — Mindkét rotortárcsa azonos munkamélységet biztosít, két munkadarab van rögzítve egy állványra, amelyek párban működnek.

  A GYOMIRTÓ TOVÁBBI HATÁSA

  Mivel a gyomok könnyebbek, mint a földdarabok, a gép elhaladása után lassabban esnek a föld felszínére. Gyorsan száradnak, az újbóli csírázás gyakorlatilag kizárt.

  MegnevezésAntoks 6-ECO
  Termelékenység

  max 9 ha/h

  Munkasebesség

  max 15 km/h

  Szállítási sebesség

  max 20 km/h

  Munkaszélesség

  6 m

  Munkamélység

  30-50 mm

  Munkatestek száma

  25 db

  Tárcsák közötti távolság

  115 mm

  Munkadarabok átmérője

  500 mm

  Magasság a keretig

  650 mm

  Szerkezet súlya

  1150 kg

  Teljesítmény igény

  80-120 Le

  MÉRETEKAntoks 6-ECO
  Munkahelyzetben:

   

  Hosszúság

  1200 mm

  Szélesség

  6000 mm

  Magasság

  1200 mm

  Szállítási helyzetben:

   

  Hosszúság

  1200 mm

  Szélesség

  6000 mm

  Magasság

  1550 mm

  Termékvariációk