Kategóriák

Érdekli a gép ára?

Válassza ki a gépet, keresse meg a gépleírás alatt a Választható felszereltségek fület (nincs még minden gépnél ilyen lehetőség, de folyamatosan bővítjük!), ott válassza ki milyen opciókat szeretne még az alapfelszereltségen túl (egyszerre többet is választhat) és nyomja meg a piros színű Ajánlatkérés gombot!
Így mi pontosan arra a felszereltségű gépre tudunk árat adni Önnek! Pár napon belül kollégáink e-mailben küldik az ajánlatot.

Egytengelyes
AJG

DETK 5000 hígtrágyaszállító tartálykocsi

Leírás

DETK 5000 hígtrágyaszállító tartálykocsi

tartálykocsik alkalmas a legfeljebb 15 % szárazanyag tartalmú hígtrágya, egyéb nem aktívan korrozív folyadékok, víz és vízzel egyenértékű anyagok felszívására, szállítására és ürítésére.

Vontatásukra minden olyan lassú jármű és mezőgazdasági vontató alkalmas, mely által vontatható össztömeg nagyobb, mint a tartálykocsi össztömege, valamint rendelkezik a rotációs kompresszor hajtásához megfelelő teljesítmény-leadó tengelycsonkkal, kétvezetékes légfékkel, 12 V feszültségű, MSZ 13938 szerinti elektromos dug aljzattal és hidraulikus elemek működtetéséhez szükséges hidraulika csatalakozás lehetőséggel.

Legnagyobb hosszúság 5960-6160 mm
Legnagyobb szélesség 2050-2500 mm
Legnagyobb magasság 2430-2550 mm
Mellső túlnyúlás 4120-4460 mm
Hátsó kinyúlás 1640-1900 mm
Tartály átmérő 1400 mm
Nyomtáv 1650-1950 mm
Vonószem bekötési magassága 350-800 mm
Vonószem furat átmérője /mm/ Ø40/50 Hitch/gömb 80

Saját tömeg 1900-2000 kg
Megengedett össztömeg 5000-5100 kg
Vonófejterhelés üres 350-420 kg
Vonófejterhelés terhelt 1000 kg
Tengelyterhelés, üres 1500-1640 kg
Tengelyterhelés, terhelt 6000 kg
Műszakilag megengedett tengelyterhelés 6000 kg

Vontatási sebesség lassú járművel max km/h 25
Tartály térfogat m3 5,1
Kompresszor típusa PN 45-58
Szívási idő perc 6-8
Ürítési idő szabad kifolyással perc 10-15
Ürítési idő túlnyomással perc 6-8
Teljesítmény 0,5bar vákuum esetén kW 10
Legnagyobb szívási mélység talajból m 5,5
Bemenő fordulatszám 540
Legnagyobb vákuum bar 0,92
Tartály max üzemi nyomása bar 0,5
Kompresszor hajtásához beépítendő kardántengely megengedett nyomatéka minimum Nm 250

Standard gumiabroncs 400/60-22,5 PR18
Kerekek száma 2
Fékezett kerekek száma 2
Fékkamrák száma/ mérete 1/24"
Légtartály térfogata dm3 30
Kerékfék szerkezet mérete mm Ø400*80
Elektromos rendszer feszültsége V 12

Felszereltség:

  • Fékrendszer: 2 vezetékes légfékrendszer alapkivitelben mechanikus fékerőszabályzóval szerelve, opcionálisan rendelhető automatikus (ALB) fékerőszabályzóval amely a tartály telítettségének megfelelően állítja be szükséges fékerőt.
  • Futómű: A tartálykocsi egy merev beépítésű átmenőtengelyes futóművel van szerelve. A megfelelő vonószem terhelés beállítása érdekében a vonószem és futómű távolsága mechanikusan három pozícióban állítható.
  • Gumiabroncs: A tartálykocsikra alapkivitelben felszerelt gumiabroncs méretett a fenti összefoglaló műszaki táblázat tartalmazza. Az ún. „alacsony nyomású abroncsok” szerelt tartálykocsik üzemi nyomása max 3 bar. Az ilyen kivitelű pótkocsik legnagyobb szélessége az abroncsoknál meghaladhatja a 2550 mm-t.
 Vonószerkezet:
A pótkocsi kormányozhatóságát merev vonórúd biztosítja.
A háromszögű vonórúd zártszelvény tartóihoz hegesztett homloklemezhez csavarkötéssel csatlakozik a vonószem. A vontató traktortól függően ezek különböző kivitelűek lehetnek:
  • ø50 mm, toroid furatú, elforduló vonószem (1500-3000 kg függőleges terhelés), alsó vonóberendezéshez (alapkivitel,
  • ø40 mm, hengeres furatú vonószem (max. 2000 kg függőleges terhelés) felső vonóberendezéshez (opció),
  • gömb ø80 mm méretű vonószem (max. 4000 kg függőleges terhelés), alsó vonóberendezéshez (opció).
A hegesztett vonórúd hátulsó része csapszegeken keresztül csatlakozik a tartály mellső részén kialakított villás fészekbe. A vonószár kitámasztására, a függőleges terhelőerők felvételére alapkivitelben egy hegesztett támasztórúd szolgál, melynek felső vége a tartályon felső részén elhelyezett konzolokhoz, míg alsó vége a a vonórúd felső síkján felhegesztett fülekhez csapszegekkel csatlakozik. A kívánt vonószem magasságot, ill. a tartály ideális dőlésszögét azzal állíthatjuk be, hogy a támasztórúd felső végét a felső konzolokon lévő furatok valamelyikébe szereljük.
 
Opcionális lehetőségként az igényesebb kiviteleknél a rugózást és a magasságállítást egy hidraulikus munkahenger és a henger két teréhez csatlakozó hidroakkumulátorok teszik lehetővé. A kettősműködésű hidraulikus munkahenger alsó vége az előzőhöz hasonlító, de rövidebb támasztóvonórúdhoz, míg felső vége a tartály felső konzoljaihoz támaszkodik. Első lépésben a munkahenger segítségével beállítjuk a vonószem ideális kapcsolási magasságát úgy, hogy a tartály dőlése is megfelelő legyen. Ezután a traktor felé csatlakozó ágat elzárjuk. Menet közben, dinamikus terhelés (pl. fékezés, útegyenetlenségen áthaladás) hatására hirtelen megnövekszik a munkahenger tartó ágában a nyomás, a hidraulikaolaj nyomás ellenében a hidroakkumulátorba áramlik. A hidraulika henger összenyomódik, rugóként viselkedve csillapítja a traktor vonószerkezetére átadódó dinamikus hatásokat. A többletteher megszűnése után visszaáll a nyugalmi állapot. Az ellenkező irányú mozgást a munkahenger alsó teréhez csatlakozó hidroakkumulátor csillapítja.
A vonóháromszögre van szerelve a kardánhajtású kompresszor, illetve annak olajleválasztó edénye. A vontatóról lekapcsolt pótkocsit a vonórúdra szerelt támasztóláb ill. támasztókerék támasztja alá. A vonórúdon vannak rögzítve a légfék- elektromos és a hidraulikus rendszer vezetékei. A vonóháromszögen vannak rögzítve a légfék és hidraulikus rendszer csővezetékei.
 
Tartály és szerelvényei:
A hegesztett tartály önhordó kialakítású, így külön alvázra nincs szükség. Az erőbeviteli helyeken - vonószár csatlakozás, futómű bekötése – a tartálypaláston végigfutó hegesztett segédtartó, illetve párnalemezek osztják el a tartálypaláston koncentráltan jelentkező terhelést. A merevítő gyűrűkkel ellátott tartály palástja hengerelt övlemezekből hegesztett héj, melyet mindkét végén hegesztett sekélydomborítású edényfenekek zárnak le. A tartály tisztítása érdekében a hátsó tartályfenéken nyitható búvó nyílás található. A tartályon belül hullámtörő(k) van(nak) szerelve. A nyitható búvónyílás fedelén van a kifolyócsonk, melyhez kívülről tolózár csatlakozik. A tolózárhoz gyorscsatlakozóval kapcsolható a szívótömlő. A tartály mellső részén van felszerelve a túltöltését gátló, és a kompresszor elsődleges védelmét szolgáló úszógömbös elzárószelep. A szívóvezetékbe egy úszógömbös szeleppel ellátott lecsapató edény került beépítésre, amely a kompresszor másodlagos védelmét szolgálja. A tartály telitettségét a mellső tartályfenéken elhelyezett mechanikus töltésjelző mutatja.
 
Feltöltő, ill ürítőkompresszor: JUROP gyártmányú, a műszaki összefoglaló táblázat a felszerelhető típusokat tartalmazza.
 
Felületkezelés: A tartálytest és a vonószár is kívül-belül tűzi horganyzott.
 
 Műszaki paraméterek a katalógusban. ITT.
Vélemények a termékről
Légy az első, aki véleményt fogalmaz meg nekünk!